Blaas je wijs!

Blaas je Wijs in 2020!

‘Had ik vroeger maar geleerd om een instrument te spelen.’ Of: ‘Daar ben ik toch te oud voor?!’
Het is niet te laat, grijp nu uw kans!

Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek maken gezond is voor lichaam en geest. Het vergroot de longcapaciteit, maar ook het geheugen wordt getraind. Samen muziek maken is fantastisch. De klank, de saamhorigheid, maar belangrijker nog de gezelligheid. Voor het muziekonderwijs voor kinderen is steeds meer aandacht, maar de stap zetten om als volwassene nog een instrument te leren bespelen lijkt groot.

Een 7-tal muziekverenigingen uit Bronckhorst heeft de samenwerking opgezocht door een federatie op te zetten. Vanuit deze federatie Bronckhorster muziekverenigingen zijn een drietal leden opgestaan om de volwassen inwoners van Bronckhorst de kans te geven een instrument te leren spelen. Astrid Bloemendaal van muziekvereniging Hummelo-Keppel, Hanny Luimes van Nieuw Leven Steenderen en Karin Romeijnders van Crescendo Hengelo hebben samen met de combinatiefunctionaris Miranda Loff van de gemeente Bronckhorst een plan opgezet: Blaas je Wijs!

Het project Blaas je Wijs bevat 10 gratis muzieklessen, waarin kennis wordt gemaakt met blaasmuziek.

U staat in deze lessen stil bij het notenschrift, de verschillende instrumenten uit een harmonie en fanfare om vervolgens zelf te gaan blazen op een zelf gekozen blaasinstrument. Na deze tien lessen kunt u bij een van de aangesloten verenigingen vervolg lessen volgen, om vervolgens met het orkest samen muziek te gaan maken. De lessen starten op 8 januari op de woensdagavond.

Bent u inwoner van Bronckhorst en tussen de 18 en 80 jaar en wilt u kennis maken met blaasmuziek? Of wellicht heeft u ooit een instrument bespeeld en wilt u de draad weer oppakken? Meldt u dan aan via blaasjewijs@gmail.com.

Om alle clichés zoals ‘je bent nooit te oud om te leren’ kracht bij te zetten, hopen wij dat u zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”